Medicinale wiet kopen of kweken

 

Medicinale wiet kopen kan tegenwoordig ook online, maar zelf kweken kan natuurlijk ook. Er zijn veel verschillende manieren om medische wiet te kweken. Welke methode het best voor je is hangt af van de omstandigheden. Probeer eerst een voor jezelf duidelijk te maken hoeveel tijd, geld en moeite je erin wilt stoppen. Deze blog geeft een goede samenvatting van de verschillende kweekmethode. En een korte samenvatting van de voor – en nadelen per kweekmethode.

Als je veel aandacht besteed aan je kweek dan zullen al de onderstaande methodes goede resultaten opleveren. Het eindresultaat van de kweek hangt af van hoeveel tijd en moeite je er in stopt.
Je plantjes kunnen te maken krijgen met allerlei problemen. Variërend van een gebrek aan water tot de verkeerde kunstmest, insecten en dieren die maar al te graag je mooie groene plantjes opeten.
Als je echt goede, hoogwaardige cannabis wilt kweken, moet je er werk van maken, het maakt niet uit welke methode je gebruikt.

De eerste stap is natuurlijk om wat zaden of stekjes aan te schaffen. Deze zaden kun je bijvoorbeeld bij de volgende webshop kopen: www.royalqueenseeds.nl op Google kun je nog veel andere aanbieders van wietzaadjes vinden.

Kweekmethode medicinale wiet

Verschillende kweekmethode

Aarde

Dit is de traditionele manier om van alles te kweken. Kweek je wietplantje zoals je elke andere plant zou kweken. Gebruik goede aarde en zorg ervoor dat je de aarde voorziet van de juist hoeveelheid water en mest.

Voordelen:

 • Het is meestal eenvoudiger en goedkoper dan elke andere methode.

Nadelen:

 • Als je op buiten grond kweekt, heb je geen zekerheid over de kwaliteit van de grond, deze zou verontreinigd kunnen zijn. Hierdoor loop je het risico op een tegenvallende of mislukte oogst.
  Ook heb je gronden waarin niet genoeg voedingsstoffen en mineralen zitten. Om dit risico uit te sluiten koop je goede aarde bij een growshop en kweek je in potten.

Kokos en steenwol

We zien Kokos en steenwol de laatste tijd steeds vaker gebruikt worden in professionele kwekerijen.
De reden hiervoor is dat het een goede vervanger is voor aarde. Kokos of steenwol is in verschillende varianten te koop zowel in slabs als in samen geperste blokken.
Kokos en steenwol zijn ook lichter dan aarde dus dit betekent minder sjouwwerk.

Voordelen:

 • Net zo makkelijk als cannabis kweken op aarde
 • Bijna net zo goedkoop als kweken op aarde
 • Het proces is schoner (het wordt geen modderpoel)en je hebt minder last van insecten
 • De luchtige samenstelling van Kokos zorgt ervoor dat de wortels van de wietplantjes meer zuurstof op kunnen nemen.
 • De Kokos kan niet te nat worden omdat het overtollige water de plant makkelijk via de bodem verlaat. Te veel aarde in water zorgt voor een compactere bodem dus minder zuurstof wat de wortelgroei doet stagneren.

Nadelen:

 • Heeft speciale bemesting nodig welke duurder is dan de bemesting voor aarde.

Hydrocultuur

Hydrocultuur is het laten groeien van de wietplanten in bijvoorbeeld grind, zonder gebruik te maken van grond of plantaardig materiaal.
Het grind kan zich bevinden in potten of troggen. Water met een mix van meststoffen wordt over het grind gegoten, of de troggen worden meerdere keren gedurende de dag met de meststof onder water gezet.
Je ziet direct een verschil met wortels die gekweekt zijn met hydrocultuur in vergelijk tot wortels die gekweekt zijn in aarde. Wortels gekweekt in aarde hebben een grote kraanwortel, en wortels gekweekt met hydrocultuur zullen bestaan uit een enorme bos kleine, schone witte haren.

Voordelen:

 • Veel grotere opbrengsten dan de vorige methode. Schoner omdat er geen aarde wordt gebruikt.

Nadelen:

 • Kost veel meer omdat de troggen, pompen en reservoirs nodig hebben om het meststofmengsel in te bewaren.
 • Het vereist meer werk. De pH en voedingswaarde dienen geregeld gecontroleerd te worden om er voor te zorgen dat ze binnen de beoogde waarde blijven.
 • Er is meer ruimte nodig omdat er meer apparatuur voor nodig is.

Aeroponics

Aeroponics bestaat uit wortels die groeien in de gewone lucht. De planten worden in een gaasmand geplaatst, waardoor ze in de lucht hangen. Het water en de mest worden continu over de wortels gespoten. Deze methode produceert wortels die nog verbazingwekkender zijn dan wortels die gekweekt zijn met hydrocultuur

Wortels Aeroponics wiet kweekmethode

Voordelen:

 • De snelste groei en de grootste opbrengsten van alle kweekmethode. Resultaten kunnen spectaculair zijn.

Nadelen:

 • Hogere kosten dan het kweken op aarde, omdat hiervoor apparatuur nodig is die vergelijkbaar is met die in hydrocultuur.
 • Vereist meer arbeid. Om goede resultaten te krijgen dien je de kweek dagelijks te controleren.
 • Deze kweekmethode is zeer gevoelig voor fouten.
 • De voedingstoffen en pH waarde dienen binnen een specifiek bereik gehouden te worden voor zo goed mogelijke resultaten.
 • Als de hoeveelheden van voedingsstoffen en pH in het water te laag of te hoog wordt, kun je binnen korte tijd hele slechte resultaten krijgen.

Aquaponics


Dit is een alternatieve methode die de laatste tijd erg aan populariteit heeft gewonnen. Aquaponics is een combinatie van twee traditionele voedselproductie technieken: Hydroponics & Aquaculture.

Het concept van Aquaponics is gebaseerd op het idee om vissen te kweken en planten samen te laten groeien in een geïntegreerd en bodemloos systeem. De vissen en de planten vormen een symbiotische relatie waarin de vissen de planten van een voedselbron voorzien, en de planten fungeren als een natuurlijk filter om het water waarin de vissen leven te reinigen. Aquaponics wordt in een geklimatiseerde kas gebruikt. Systemen zijn in staat overal, in elk jaargetijde biologische planten en vissen van topkwaliteit te produceren.

Het belangrijkste onderdeel van een bloeiend aquaponica-systeem zijn de nuttige bacteriën. Die verantwoordelijk zijn voor het omzetten van visafval, rottend plantaardig materiaal en niet op-gegeten voedsel in ammoniak en andere verbindingen, die door de planten worden geconsumeerd. Deze van nature voorkomende nitrificerende bacteriën, zijn aanwezig in alle oppervlakken van het aquaponic-systeem, vooral in het groeimedium in het hydrocultuursysteem

aquaponics cycle wiet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen zin of tijd om te kweken? En wil je medicinale wiet kopen? Bezoek dan eens onze online coffeeshop en wees verzekerd van een hoge kwaliteit wiet die perfect gecured is.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *